Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Να μη σταματήσεις να πιστεύεις στους ανθρώπους (https://enallaktikidrasi.com/2018/09/stamatiseis-pisteueis-anthrwpous/ )





Και αν σε πλήγωσαν με λόγια και με πράξεις τους, και αν σε έριξαν χαμηλά, μη σταματήσεις να πιστεύεις στους ανθρώπους. Μη σταματήσεις να ελπίζεις στην καλή πλευρά του κόσμου, της ανθρωπότητας της ίδιας.
Αν ένα λουλούδι μαραθεί, αυτό δεν κάνει αυτόματα όλα τα λουλούδια του κόσμου να χάσουν την ευωδιά τους. Αν ένας δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο και είναι κακοτράχαλος, αυτό δεν σημαίνει πως ένας άλλος δε θα μπορέσει να σε βγάλει σε ένα καλύτερο μέρος.
....................................................................................................................................................
Κράτησε την πίστη σου για τους ανθρώπους εκείνους που όταν σε δουν να κλαις και να λυγάς, θα κάνουν τα πάντα για να φωτίσει ξανά το πρόσωπό σου από το χαμόγελο. Και αν σε άφησαν με την πρώτη ευκαιρία, μη θαρρείς να πιστέψεις πως δε θα υπάρξουν δίπλα σου άνθρωποι που θα θελήσουν να μείνουν στέρεοι και ακλόνητοι σαν βράχοι.
Μη σταματήσεις να πιστεύεις στην καλή καρδιά των ανθρώπων. Μη γίνεις σαν εκείνους που σε τσάκισαν, σκληρός, απρόσιτος, περίεργος, άδικος. Άφησε αυτούς και την κακία τους, κοίταξε εκείνους τους ανθρώπους που σου χαμογελούν σήμερα και αρνείσαι να τους δεις.
Πρόσεξε εκείνους που δεν τους έχεις προσφέρει τίποτα και, όμως, εκείνοι αισθάνονται ευγνωμοσύνη απλά και μόνο επειδή υπάρχεις. Να μη σταματήσεις να πιστεύεις στους ανθρώπους. Απλώς κάνε καλύτερες επιλογές ανθρώπων, μη δανείζεσαι στον κάθε άδειο περαστικό που συναντάς στο διάβα σου, παρά μόνο για λίγους και καλούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.